Werkbrug met leuning lengte 3 meter

36,30

1 week

Incl. BTW

36,30

1 dag 

Incl. BTW

Werkbrug 3 meter met leuning
>
  • Werkbrug 3 meter met leuning
  • Werkbrug 3 meter met leuning
  • Werkbrug 3 meter met leuning
<

Omschrijving

Huren werkbrug 3 meter met leuning

Wij verhuren de aluminium bruggen met een lengte van 3, 5 of 6 meter inclusief  leuning, leuninghouders en opleghaken. Eén van de opleghaken is voorzien van opwaai beveiliging. De leuning wordt geleverd inclusief de benodigde leuninghouders. De leuninghouders worden links en/of rechts gemonteerd.

Technische gegevens werkbrug lengte 3 meter

De aluminium bruggen die wij verhuren voldoen aan de minimale wettelijke belasting van 150 kg per vierkante meter. Het aluminium profiel heeft een hoogte van 15 cm en de brug is 61 cm breed. Uiteraard is het gegolfde aluminium deck voorzien van het verplichte anti-slipprofiel.

Het gewicht van deze loopbrug is 28,2 kg. De bijgeleverde leuning en leuninghouders wegen 7,5 kg.

Toepassings mogelijkheden werkbruggen 

De bruggen worden gebruikt als bijvoorbeeld een goot vervangen moet worden. Hierbij worden dan voor en achter een rolsteiger geplaatst met zo genoemde doorloopframes met een brug er tussen. Afhankelijk van de lengte van de loopbrug en de gebruikte platformlengte op de rolsteigers wordt het dan mogelijk om de rolsteiger als gevelsteiger te gebruiken. De voordelen zijn dan onder andere dat de rolsteiger niet verzet hoeft te worden, het geheel eenvoudiger zelf kan worden opgebouwd en de kosten voor de huur een stuk lager zijn. 

Ook komt het regelmatig voor dat er een steiger over een serre of lichtstraat gebouwd moet worden ook dan wordt er veelal een loopbrug gebruikt om de afstand tussen de aluminium rolsteigers te overbruggen.

Waarom een werkbrug huren

Tussen 2 rolsteigers is het ook mogelijk een werkplatform van 3 meter in plaats van een werkbrug te plaatsen.

Het voordeel van de werkbrug is dat hieraan een leuning wordt geplaatst. Dit gaat veelal eenvoudiger dan het plaatsen van een leuning met een lengte van 3 meter bij een werkplatform tussen 2 rolsteigers.

Het nadeel is wel dat de werkbrug van 3 meter zwaarder is dan een vergelijkbaar werkplatform. 

Veiligheid

Indien op de loopbrug werkzaamheden worden uitgevoerd is het verplicht kantplanken te monteren. Altijd een leuning gebruiken daar waar de open ruimte 20 cm of meer is t.o.v. de gevel.

Ook is het mogelijk om werkplatforms met een lengte van 190 cm, 250 cm, 300 cm en 400 cm als brug te gebruiken. Houd er dan altijd rekening dat de belasting per vierkante meter lager is. Plaats ook dan altijd 1 of 2 leuningen als de open ruimte naast het platform aan 1 of beide zijdes meer dan 20 cm is.

Artikelnummer fabrikant 100110 en 100122

Extra Productopties

12,10

1 week

12,10

1 dag

Incl. BTW

Rolsteiger doorloopframe breedte 135 cm met doorloop aan de linker of rechter zijkant.

Beoordelingen

Alles netjes geregeld, en goed materiaal!
Anton DZ Installaties
maandag 17 februari 2020

Goede service, nette prijzen!
Pluspunten:Alles stond netjes klaar,uitleg over materiaal
Verbeterpunten:

Een beoordeling toevoegen