Dakkapel steiger - dakconsole rolsteiger

1 week  60,50
Incl. BTW
1 dag  30,25
Incl. BTW

Omschrijving

Dakkapel steiger huren

PIVADA Verhuur verhuurt de dakkapel steiger ook wel dakconsole genoemd van het Nederlandse kwaliteitsmerk ASC om veilig op een schuin dak te werken.

Wij leveren een complete dakkapel steiger - zie onderstaande onderdelen:

• 2 steunen met bescherming
• 2 verlengstukken.
• 4 leuning schoren
• 1 of 2 platforms lengte 190- of 250 centimeter, afhankelijk van de benodigde breedte van het werkplatform
• 1 set kantplanken passende bij het formaat werkplatform
• 2 kopleuningen met een breedte van 75- of 135 centimeter
• 2 draaikoppelingen

Deze steiger is een zeer gebruiksvriendelijk hulpmiddel om de dakkapel via het schuine dak bereikbaar te maken vanaf de rolsteiger. De dakconsole wordt bevestigd aan de rolsteiger en steunt op het dak. Doordat de steunen zijn voorzien van een kunststof omhulsel wordt voorkomen dat het dak beschadigd.

De breedte-diepte van de dakconsole is 75- of 135 cm. De platform lengte is altijd gelijk zijn aan die van de rolsteiger waaraan de dakconsole wordt gemonteerd. Bij ons zijn rolsteigers en dakconsoles met de standaard platformlengtes 190- en 250 cm leverbaar. Zo ook de bijbehorende kopleuningen met een breedte van 75- of 135 cm.

Indien de rolsteiger een platformlengte van 305 cm heeft dan is het ook mogelijk om zonder meerkosten 1 loopbrug van 3 meter te huren in combinatie met de complete dakconsole.

Veiligheid

Het is niet toegestaan de dakconsole vrij hangend te gebruiken. Uitsluitend mag de dakconsole toepast worden bij een dak met een hellingshoek van 30 tot 60º met voldoende draagkracht.

Als de dakkapel hoger dan 6 meter boven de begane grond is moet zowel de rolsteiger als de dakkapelsteiger verankert worden aan de gevel.
Neem de tijd met het opbouwen van de steiger en dakconsole en gebruik altijd de bijgevoegde handleiding en alle onderdelen. Controleer ook tussen de werkzaamheden door of alle delen nog conform de handleiding zijn aangebracht en waterpas staan. Het is niet toegestaan om een rolsteiger waaraan de dakkapel steiger is bevestigd te verplaatsen.

Opbouwinstructie:

De dakkapel steiger wordt geleverd met een duidelijke opbouwinstructie van de fabrikant. Onderaan deze pagina vindt u deze informatie als PDF-bestand genaamd "Handleiding dakconsole".

Wij raden aan om na het lezen van de instructie, voordat de consoles naar boven wordt getild, onderstaande werkzaamheden uit te voeren. 

De steunen aan elkaar te monteren en de draaikoppeling vast te draaien. Indien de console met een diepte van meer dan 75 cm benodigd is raden wij aan de verlengstukken al monteren. Nadat dit is gedaan dienen de steunen welke op het dak rusten al van beide consoles op gelijke hoogte te worden gedraaid. Deze niet geheel vast draaien.

Nadat bovenstaande is gedaan kan console voor in zijn geheel naar boven worden getild, om vervolgens aan de steiger met de draaikoppelingen vast te zetten.

Artikel nummer fabrikant ASC: 70770020

Andere benamingen die gebruikt worden voor de dakkapelsteiger zijn dakconsole. Ook wordt deze vaak uitwijkconsole genoemd. Dit is niet juist. Een uitwijkconsole is 30 cm breed en wordt aan de steiger gemonteerd zonder dat deze op het dak steunt.

Beschikbare bestanden

Beoordelingen

Snelle service, goed materiaal, aardige verhuurder
Jan De Jager
zaterdag 12 juni 2021

Makkelijk in gebruik, wordt gebracht en gehaald. Goede prijs kwaliteit verhouding
Pluspunten:
Verbeterpunten:

Stevige dakkapel steiger die gemakkelijk op te bouwen is
Kees van Dam
maandag 20 juli 2020

Stevige dakkapel steiger die gemakkelijk op te zetten is en te monteren aan een rolsteiger
Pluspunten:goede prijs kwaliteit,stevig,goede service
Verbeterpunten:

Een beoordeling toevoegen