Bouwdroger DF800 capaciteit 150 liter 24 uur

1 week  90,72
Incl. BTW
1 dag  12,96
Incl. BTW

Omschrijving

Grote bouwdroger DryFast DF800 huren 

PIVADA Verhuur verhuurt bouwdrogers van het kwaliteitsmerk DryFast. Deze worden ook wel condensatiedrogers genoemd. Bouwdrogers hebben een hoge capaciteit en optimaliseren en versnellen daarmee het drogingproces van stucwerk en vloeren. Daarmee leveren zij een enorme besparing op qua energie en wordt de bouwtijd versnelt ten opzichte van drogen en ontvochtigen door middel van enkel verwarmen. Uiteindelijk leidt dit ook tot een aanzienlijk kostenbesparing.

De DryFast DF800 wordt veel ingezet bij het drogen van relatief grote ruimtes in woonhuizen en bedrijfspanden. 

Gezien het gewicht van de DF800 (71 kg) is het vaak praktischer om de kleinere en lichtere DryFast type DF200 of DF400 in te zetten voor bouwdroging op de 1e verdieping of hoger. 

Complete levering

De bouwdroger wordt altijd geleverd met een gratis cementkuip van 60 liter of een tuinslang van 5 meter voor de afvoer van water.

Inzet bouwdrogers

Bouwdrogers worden ingezet bij:

 • waterschade
 • oplevering van nieuwbouw
 • stucwerk
 • aanbrengen van vloeivloeren
 • bouwvocht bij verbouwing

Optimaal droogrendement

De DF800 bouwdroger behaalt het hoogste rendement als deze wordt ingezet in ruimte tussen de 400 en 800 m³. Het inzetten van een bouwdroger met een hogere capaciteit versneld het droogproces niet. Er wordt uitsluitend meer elektriciteit verbruikt.
Voor versnellen van droogproces tot 30% adviseren wij naast de inzet van de DF800 ook gebruik van een DryFast TTV4500 ventilator.

Indien de te drogen ruimte kouder is dan 10 °C adviseren wij deze bij te verwarmen. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van een of meerdere elektrische kachels van DryFast DFE25T welke speciaal ontwikkeld zijn voor droging.

Het voordeel van deze kachels is dat deze voorzien zijn van een thermostaat en een ventilator, waardoor het droogrendement wordt verhoogd. De kachels zijn dubbelwandig en de ventilator is zo ingesteld dat de locatie waar de kachel staat niet te heet wordt. Mogelijke schade door oververhitting wordt hierdoor voorkomen.

Let op: een DF800 alleen aanzetten wanneer deze deze schuin op de beugel staat!

Enkele indicaties droogtijd bij optimale droging DF800 (bron: DryFast):

 • Zandcement dekvloer: tot een dikte van 4 cm ongeveer 1 cm per week. Let op: de eerste 7 dagen na het aanbrengen van de dekvloer mag er niet gedroogd worden.
 • Anhydriet vloeivloeren: tot een dikte van 4 cm kan in ongeveer 12 dagen gedroogd worden, mits direct na 48 uur nadat de vloer aangebracht is, hiermee begonnen wordt.
 • Stenen wanden, stucwerk en kalkzandsteenblokken kunnen in 4 tot 12 dagen gedroogd worden

Technische specificaties DF800

 • Inzetbaar tussen de 0 en 40°C
 • Capaciteit 150 liter in 24 uur
 • Verrijdbaar
 • Koelgas R407C
 • Luchtverplaatsing 940 m³ per uur
 • Voeding/stroom 230V/6,2A
 • Opgenomen vermogen 2100/2400 W
 • Aanbevolen zekering 16 A
 • Compressor roterend
 • Automatische ontdooiing
 • Gewicht 71 kg
 • Geluidsniveau in dB(A)60 op 3 meter

De DF800 is de verbeterde opvolger van de DF600H,  FD60AX, DH65 en TTK600. Wij raden aan om niet met de oudere types te werken, omdat deze meer stroom verbruiken en een lagere droogcapaciteit hebben. 

Lees altijd voor het gebruik de handleiding die als pdf-bestand onderaan deze pagina is toegevoegd.

Tarieven en huurtermijn

De huur van de DF800 is op deze pagina gebaseerd op 1 dag óf 1 week huren. Uiteraard kan ook gekozen worden voor een andere huurtermijn. Plaats bij de online reservering de DF800 in de winkelwagen en vul de start- en einddatum in. Hierna wordt de exacte huurprijs weergegeven incl. btw en borg.

Het is niet altijd makkelijk vooraf in te schatten hoeveel dagen droogapparatuur ingezet moet worden. Mocht de geboekte huurperiode niet toereikend zijn, dan kan deze altijd verlengd worden. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

Mocht de ruimte eerder droog zijn, neem ook dan contact met ons op. De geboekte huurperiode kan in dat geval kosteloos worden ingekort. Het huurbedrag zal dan naar beneden bijgesteld worden en het verschil wordt tegelijk met de terugbetaling van de borg uitgekeerd.

Eén dag huren staat voor 24 uur. Wordt de appartauur bijvoorbeeld op maandag om 9:00 opgehaald en de volgende dag vóór 9:00 teruggebracht, dan wordt 1 dag huur berekend. 

Grote bouwdroger huren bij PIVADA Verhuur, voordelig, goede service en snel resultaat.

Beschikbare bestanden

Extra Productopties

1 week 0,00

1 dag 0,00

Incl. BTW

Cementkuip 65 liter voor het opvangen condenswater uit bouwdroger.

1 week 4,50

1 dag 4,50

Incl. BTW

Verlengsnoer lengte 10 meter, spatdicht maximale belastbaarheid tot 3500 Watt.

1 week 7,50

1 dag 7,50

Incl. BTW

Verlengsnoer lengte 20 meter, spatdicht maximale belastbaarheid tot 3500 Watt.

1 week 35,80

1 dag 10,00

Incl. BTW

Bouwkachel geschikt voor drogen en verwarmen. Verwarmingscapaciteit 3 kW, 230 Volt. Voorzien van instelbare thermostaat.

1 week 51,87

1 dag 14,82

Incl. BTW

Blower voor versnellen droogproces. Geluidsarme ventilator met een instelbare luchtverplaatsing van 2000 tot 4500 m³ p/u.

Beoordelingen

Goede service tegen een goede prijs!
Henri Leussink
woensdag 20 april 2022

Snel geholpen tegen een goed tarief voor de bezorging en de verhuur!
Pluspunten:
Verbeterpunten:

Snelle service - Goede bereikbaarheid - Klantvriendelijk - Goed product
Roxanna van Diejen
dinsdag 28 december 2021

Met spoed een bouwdroger nodig in verband met leveringsproblemen van de door ons aangekochte bouwdroger. Op google gezocht en na een aantal bedrijven gebeld te hebben, uitgekomen bij PIVADA. Hier werd ik wél direct te woord gestaan, kreeg deskundig advies en het allerbelangrijkste: de bouwdroger kon ik direct ophalen. Bij ophalen van de bouwdroger kreeg ik een betere bouwdroger mee dan de oorspronkelijk gehuurde bouwdroger tegen een kleine meerprijs. Ik werd vriendelijk geholpen en de bouwdroger werd in mijn auto getild. De bouwdroger weegt 71 kg.
De bouwdroger heeft bijna 4 weken non-stop aangestaan in ons huis. Langer huren was met 1 berichtje geregeld. Stroomverbruik is hoog van de bouwdroger. Maar het stucwerk droogde snel.

Bij retour brengen van de bouwdroger wederom nette service. De borg stond de volgende dag al op onze rekening.
Kortom: een aanrader. De persoonlijke service, goede bereikbaarheid (bijna direct aan de A12) en kwalitatief goed product.
Pluspunten:Goede service,Duidelijke instructies gebruik product,Productieve bouwdroger
Verbeterpunten:Energiezuinige bouwdroger,Lichtgewicht bouwdroger

Uitstekende service en kwalitatief goed product
Marvin Stouthart
vrijdag 17 juli 2020

Bouwdroger een week gebruikt voor het drogen van stucwerk in een tussenwoning, wat uitstekend werkte. Middels de bouwdroger was het stucwerk scheurloos en snel droog. De prijs voor de bouwdroger ligt tevens ver beneden de prijzen bij de bouwmarkt. Bij het ophalen van de droger een goede uitleg gekregen over het gebruik ervan.
Pluspunten:
Verbeterpunten:

Alle beoordelingen zien
Een beoordeling toevoegen