Stut Alone stempel 195-315 cm

19,36

1 week

Incl. BTW

19,36

1 dag 

Incl. BTW

Stut Alone stempel BW02
>
 • Stut Alone stempel BW02
 • Stut Alone stempel BW02
<

Omschrijving

Stut Alone stempel - gevelstempel

Stut Alone stempels, ook wel Stand Alone stempels of stutten genoemd. Door de inzet van deze stempels wordt het mogelijk om een opening in de gevel te maken en het bestaande metselwerk tijdelijk te ondersteunen, zonder dat er meer metselwerk behoeft te worden gesloopt, dan de benodigde uitsparing.

Stut Alone stempels kopen

Sinds kort is het ook mogelijk nieuwe en zo goed als nieuwe Stut Alone stempels BW02 en BW03 bij ons te kopen. De Stut Alone stempels die wij verkopen zijn evenals die wij verhuren uitsluitend afkomstig van "Van de Haar Handel". Deze Nederlandse producent heeft de Stut Alone stempel ook ontwikkeld.

Voor koopprijs zie ons verkoopmenu.

Specificaties BW02

 • Minimale lengte 195 cm
 • Maximale lengte 315 cm
 • Maximale belasting ingeschoven 1140 kg
 • Maximale belasting uitgeschoven 850 kg
 • Afstand gevel tot stempel 250 mm  

Voldoende ruimte om latei of balk te plaatsen

De vrije ruimte tussen de gevel en Stut Alone BW02 om de latei of balk te plaatsen is 25 cm. Dit is veelal voldoende.

Indien er méér vrije ruimte nodig is, vormt de Stut Alone BW03 met een vrije ruimte van maximaal 45 cm veelal een goed alternatief. Houdt er wel rekening mee dat de BW03 een minimale lengte heeft van 244 cm en de maximale belasting van de BW03 lager is. Uitgeschoven is de belasting maximaal 550 kg en ingeschoven maximaal 800 kg.

Complete levering

De gevelstempels worden standaard geleverd met bijbehorende schroefstempel, lengte 180- 300cm type BW02. 

Ook is het mogelijk om gevelklemmen bij ons te huren. In de praktijk worden gevelklemmen regelmatig gecombineerd met gevelstempels.

Voordelen:

 • Geen beschadiging van het metselwerk zoals bij een traditionele schroefstempel. De stempel heeft een stempelwip. Deze wordt aangebracht in het voegwerk, waardoor breken van het metselwerk niet meer nodig is. Tevens is achteraf na stellen niet meer nodig.
 • Tijdsbesparing doordat de stempel door één persoon kan worden aangebracht, doordat de stempel werkt met het hefboomprincipe.
 • Geldbesparing door de tijdsbesparing met het aanbrengen en doordat er geen breekwerk nodig om de gevelstempel stempel aan te brengen.
 • Eenvoudig hulpmiddel voor tijdelijk ondersteunen metselwerk.
 • Gemakkelijk te vervoeren door geringe lengte van 195 cm

Werking BW02

De stalen lepels worden aan de bovenzijde in zijn geheel in de uitgeslepen voeg gebracht. De tussenliggende inschuifbare stang wordt dusdanig ingesteld dat deze vast staat.

Waarna de schroefstempel wordt aangebracht tussen de gevel en inschuifbare stang en dusdanig wordt aangedraaid tot dat de constructie zich spant. 

Veiligheid

Stut Alone stempels zijn Aboma gekeurd. Kortom veilig voor gebruik op de bouwplaats.

Beoordelingen

Prima service en snelle afhandeling

Prima service en snelle afhandeling
Pluspunten:
Verbeterpunten:

Een beoordeling toevoegen