Tapijtreiniger

60,50

1 week

24,20

1 dag 

Incl. BTW

Tapijtreiniger
>
 • Tapijtreiniger
<

Omschrijving

Tapijtreiniger - meubelreiniger huren

De professionele tapijtreiniger die wij verhuren is een Karcher sproei extractie reiniger welke geschikt is voor zowel particulier als professioneel gebruik. De reiniger is licht van gewicht waardoor eenvoudig te vervoeren.

De tapijtreiniger is ook geschikt als meubelreiniger. Deze wordt veelal gehuurd voor het reinigen van tapijt, vloerbedekking, gestoffeerde meubels en ook voor het reinigen van autostoelen en automatten.

Voordelen reinigen tapijt met tapijtreiniger i.p.v. stoomreiniger

 1. door lagere temperatuur reinigingswater kans op krimp van het te reinigen oppervlak nihil 
 2. kans op verkleuring minimaal
 3. veiliger in gebruik
 4. lager energieverbruik

Werking tapijtreiniger

De reiniger sproeit onder druk de warme reinigingsoplossing in het tapijt, bekleding of autostoelen. Hierdoor wordt naast het oppervlak ook de onderste vezels bereikt. Hier kan het reinigingsmiddel het vuil los maken van de vezels.

Na ongeveer 5 minuten adviseren wij om het reinigingsmiddel als het hierin opgeloste vuil met de extractiereiniger op te zuigen. Het tapijt wordt hierdoor niet alleen zichtbaar schoner, maar ook hygiënischer. Bijkomend voordeel is dat de eventueel aanwezige geurtjes ook verdwijnen.

Afhankelijk van de structuur van het oppervlak, de samenstelling van het materiaal en de hoeveelheid en soort vuil wat zich in en op het te reinigen oppervlak bevind is het nodig de behandeling 1 of 2 maal achter elkaar te herhalen.  

Complete levering 

De tapijtreiniger wordt standaard verhuurd met gratis meubel- en vloer zuigmond. De meubel zuigmond is ook geschikt voor het reinigen van bekleding van bijvoorbeeld autostoelen, de vloerbedekking op de trap en het plaatselijk reinigen van een vlek in tapijt of vloerbedekking.

Volledigheidshalve de vloer zuigmond wordt geleverd inclusief zuigstang. Door gebruik te maken van de zuigstang kan staande de vloerbedekking gereinigd worden.

Benodigde temperatuur waterreservoir

Het waterreservoir van de reiniger is vullen met maximaal 7 liter warm water met een maximale temperatuur van 50 graden. Hogere temperatuur is niet alleen schadelijk voor de machine maar ook voor het te reinigen oppervlak. Zeker bij vloerbedekking is de kans op krimp groter als dit met een te hoge temperatuur gereinigd wordt.

Vul altijd het waterreservoir welke zich aan de achterzijde van de tapijtreiniger zit met maximaal 1 opvangemmer. Dit is de witte emmer die los aan de voorkant in de opvangbak van de machine zit. Plaats hierna de opvangemmer weer in de voorkant van de machine.

Hierdoor wordt eenvoudig voorkomen dat bij het opzuigen van het water de opvangemmer overloopt en in de opvangbak beland. Hierdoor is klus sneller klaar. Dit doordat de opvangemmer makkelijker te legen en schoon te maken is dan het gehele opvangreservoir.

Reinigingstabletten tapijtreiniger

Wij raden aan gebruikt te maken van de Karcher reinigingstabletten die bij ons te koop zijn. Deze zijn speciaal voor tapijt reiniging machine ontwikkeld. Voor gebruik raden wij aan om eerst het tablet op te lossen in heet water.

Dit zodat ook zeker is dat de folie en het reinigingsmiddel goed is oplost. Waarna dit toe te voegen aan het water in het waterreservoir. Dosering 1 a 2 tabletten per 3,5 liter water, dus 1 per volle opvangemmer.

Reinigingstabletten welke retour komen worden niet in rekening gebracht.

Tips gebruikers 

 • stofzuig vooraf het te reinigen oppervlak met een stofzuiger voordat de extractie reiniger ingezet wordt
 • eerst reinigingsmiddel sproeien, waarna 5 minuten wachten - laten inwerken en dan opzuigen
 • bij zeer vuil tapijt is het mogelijk om sproeien en gelijktijdig te zuigen
 • bij hardnekkige vlekken gebruik dan altijd de meubel zuigmond
 • als het te reinigen oppervlak zeer vies is, raden wij aan de behandeling enkele malen te herhalen
 • gebruik bij iedere reinigingsbeurt nieuw water en 1 a 2 reinigingstabletten
 • bij harde kleuren, bijvoorbeeld blauw of rood, kan het voorkomen dat de kleur veranderd, test hierom dan ook altijd de reiniging op het oppervlak, daar waar kleurverandering niet erg is

Veiligheid

Lees altijd de "Tapijtreiniger handleiding" en de "Tapijtreiger veiligheidsvoorschriften" die als PDF onderaan deze pagina zijn toegevoegd voordat de tapijtreiniger in werking wordt gezet. 

Voor als u meer weten over de tapijtreiniger die bij ons te huur hebben wij de PDF "Tapijtreiniger productinformatie" ook toegevoegd.

Extra Productopties

3,50

1 week

3,50

1 dag

Incl. BTW

Verlengsnoer lengte 10 meter, spatdicht maximale belastbaarheid tot 3500 Watt.

1,25

1 week

1,25

1 dag

Incl. BTW

Tapijtreinigingsmiddel tabletten. Niet gebruikte tabletten worden teruggenomen tegen betaalde prijs.

Beoordelingen

Goede service en goed product

De Kärcher werkt super. In één middag de trap, bekleding en vloerkleed schoon gemaakt
Pluspunten:
Verbeterpunten:

Prima dienstverlening

Alles ging volgens afspraak en de borg werd snel teruggestort.
Pluspunten:
Verbeterpunten:

Een beoordeling toevoegen