Tapijtreiniger

62,38

1 week

Incl. BTW

24,95

1 dag 

Incl. BTW

Tapijtreiniger
>
 • Tapijtreiniger
<

Omschrijving

Tapijtreiniger - meubelreiniger huren

De professionele tapijtreiniger die wij verhuren is een Karcher sproei extractie reiniger, die geschikt is voor zowel particulier als professioneel gebruik. De reiniger is licht van gewicht, waardoor eenvoudig te vervoeren.

De tapijtreiniger - meubelreiniger wordt veelal gehuurd voor het reinigen van tapijt, vloerbedekking, stoffen meubels, kussens van caravans en boten, tuinkussens, matrassen, autostoelen en automatten.

Voordelen reinigen tapijt met tapijtreiniger i.p.v. stoomreiniger

 1. door lagere temperatuur van het reinigingswater is de kans op krimp van het te reinigen oppervlak nihil 
 2. kans op verkleuring minimaal
 3. veiliger in gebruik
 4. lager energieverbruik

Het gebruik van een stoomreniger raden wij op basis van de hiervoor genoemde punten voor huishoudelijk gebruik af. De stoomreinigers worden veelal ingezet voor het reinigen van harde ondergrond.

Werking tapijtreiniger

De tapijtreiniger sproeit onder druk de warme reinigingsoplossing in het te reinigen materiaal. Hierdoor wordt naast het oppervlak ook de onderste vezels bereikt. Hier kan het reinigingsmiddel het vuil los maken van de vezels.

Wij adviseren om na het sproeien ongeveer 5 minuten te wachten voordat het reinigingsmiddel en het hierin opgeloste vuil, op te zuigen met de extractiereiniger. Indien het te reinigen materiaal zichtbaar vuil was, wordt het door het zuigen direct zichtbaar schoner en hygiënischer. Bijkomend voordeel is dat de eventueel aanwezige geurtjes ook verdwijnen.

Afhankelijk van de structuur van het oppervlak, de samenstelling van het materiaal en de hoeveelheid en soort vuil wat zich in en op het te reinigen oppervlak bevindt, is het nodig de behandeling 1 of 2 maal achter elkaar te herhalen.  

Complete levering 

De tapijtreiniger wordt standaard verhuurd met gratis meubel- en vloerzuigmond. De meubelzuigmond is ook geschikt voor het reinigen van bekleding van bijvoorbeeld autostoelen, vloerbedekking op de trap en het plaatselijk reinigen van een vlek in tapijt of vloerbedekking.

De vloerzuigmond wordt geleverd inclusief zuigstang, zodat u staand vloerbedekking kunt reinigen.

Benodigde temperatuur waterreservoir

Het waterreservoir van de tapijtreiniger vullen met maximaal 7 liter warm water met een temperatuur van hoogstens 50 graden. Hogere temperatuur is niet alleen schadelijk voor de machine, maar ook voor het te reinigen oppervlak. Zeker bij vloerbedekking is de kans op krimp groter als dit met een te hoge temperatuur gereinigd wordt.

Vul altijd het waterreservoir, welke zich aan de achterzijde van de tapijtreiniger bevindt, met maximaal 1 opvangemmer. Dit is de witte emmer die los aan de voorkant in de opvangbak van de machine zit. Plaats hierna de opvangemmer weer in de voorkant van de machine.

Hierdoor wordt eenvoudig voorkomen dat bij het opzuigen van het water de opvangemmer overloopt en in de opvangbak beland. Hierdoor is de klus sneller klaar. Dit doordat de opvangemmer makkelijker te legen en schoon te maken is dan het gehele opvangreservoir.

Reinigingstabletten tapijtreiniger

Wij raden aan gebruikt te maken van de Kärcher reinigingstabletten die bij ons te koop zijn. Deze zijn speciaal voor deze tapijtreinigingsmachine ontwikkeld.

Voor gebruik raden wij aan om eerst het tablet op te lossen in heet water. Dit zodat ook zeker is dat het folie en reinigingsmiddel goed is oplost. Daarna dit mengsel toevoegen aan het water in het waterreservoir. Dosering 1 tablet per 3,5 liter water, dus 1 per volle opvangemmer (wit van kleur). Volledigheidshalve het verhogen van het aantal renigingstabletten geeft geen beter resultaat.

Reinigingstabletten die niet gebruikt zijn worden niet in rekening gebracht.

Tips gebruikers 

 • stofzuig vooraf het te reinigen oppervlak met een normale stofzuiger
 • eerst reinigingsmiddel sproeien, daarna 5 minuten wachten - laten inwerken en dan opzuigen
 • bij zeer vuil tapijt is het mogelijk om te sproeien en gelijktijdig te zuigen
 • bij hardnekkige vlekken gebruik altijd de meubelzuigmond
 • als het te reinigen oppervlak zeer vies is, raden wij aan de behandeling enkele malen te herhalen
 • gebruik bij iedere reinigingsbeurt nieuw water en 1 a 2 reinigingstabletten
 • bij harde kleuren, bijvoorbeeld blauw of rood, kan het voorkomen dat de kleur veranderd, test hierom dan ook altijd de reiniging op het oppervlak, daar waar kleurverandering niet erg is
 • zuig voor een maximaal resultaat nadat de laaste keer gesproeid is 2 keer

Veiligheid

Lees voordat u de tapijtreiniger gaat gebruiken de "Tapijtreiniger handleiding" en de "Tapijtreiniger veiligheidsvoorschriften" die als PDF onderaan deze pagina zijn toegevoegd. 

Tapijtreiniger - meubelreiniger huren voor een stralend en schoon resultaat.

Extra Productopties

1,35

1 week

1,35

1 dag

Incl. BTW

Tapijtreinigingsmiddel tabletten. Niet gebruikte tabletten worden teruggenomen tegen betaalde prijs.

3,50

1 week

3,50

1 dag

Incl. BTW

Verlengsnoer lengte 10 meter, spatdicht maximale belastbaarheid tot 3500 Watt.

5,00

1 week

5,00

1 dag

Incl. BTW

Verlengsnoer lengte 20 meter, spatdicht maximale belastbaarheid tot 3500 Watt.

Beoordelingen

Prima service, fijn apparaat meegekregen met goede uitleg. Bank ziet er weer schoon en als nieuw uit.

Geweldig apparaat en service, nieuwe bank voor teruggekregen.
Pluspunten:
Verbeterpunten:

Uitstekende service en alles weer helemaal schoon

Alles is weer helemaal schoon en de service en communicatie was uitstekend!
Pluspunten:
Verbeterpunten:

Makkelijk apparaat voor schoonmaken van meubels

Apparaat maakt stoffen meubels goed schoon. Makkelijk te reserveren bij PIVADA. Prettige communicatie met Pieter. Goede uitleg van apparaat. Voordeel is dat dit te huur dichtbij (in Maarn).
Pluspunten:kwaliteit apparatuur,communicatie
Verbeterpunten:geen

Alle beoordelingen zien
Een beoordeling toevoegen