Tapijtreiniger

62,38

1 week

Incl. BTW

24,95

1 dag 

Incl. BTW

Tapijtreiniger
>
 • Tapijtreiniger
<

Omschrijving

Tapijtreiniger - meubelreiniger huren

De professionele tapijtreiniger die wij verhuren is een Karcher sproei extractie reiniger, die geschikt is voor zowel particulier als professioneel gebruik. De reiniger is licht van gewicht, waardoor eenvoudig te vervoeren.

De tapijtreiniger - meubelreiniger wordt veelal gehuurd voor het reinigen van tapijt, vloerbedekking, stoffen meubels, kussens van caravans en boten, tuinkussens, matrassen, autostoelen, wipstoeltjes, maxi cosi en automatten.

Voordelen reinigen tapijt met tapijtreiniger i.p.v. stoomreiniger

 1. door lagere temperatuur van het reinigingswater is de kans op krimp van het te reinigen oppervlak nihil 
 2. kans op verkleuring minimaal
 3. veiliger in gebruik
 4. lager energieverbruik

Het gebruik van een stoomreniger raden wij op basis van de hiervoor genoemde punten voor huishoudelijk gebruik af. De stoomreinigers worden veelal ingezet voor het reinigen en ontsmetten van harde ondergrond.

Werking tapijtreiniger

De tapijtreiniger sproeit onder druk de warme reinigingsoplossing in het te reinigen materiaal. Hierdoor wordt naast het oppervlak ook de onderste vezels bereikt. Hier kan het reinigingsmiddel het vuil los weken van de vezels.

Wij adviseren om na het sproeien ongeveer 5 minuten te wachten voordat het reinigingsmiddel en het hierin opgeloste vuil, op te zuigen met de extractiereiniger. Indien het te reinigen materiaal zichtbaar vuil was, wordt het door het zuigen direct zichtbaar schoner en hygiënischer. Bijkomend voordeel is dat de eventueel aanwezige geurtjes ook verdwijnen.

Afhankelijk van de structuur van het oppervlak, de samenstelling van het materiaal en de hoeveelheid en soort vuil wat zich in en op het te reinigen oppervlak bevindt, is het nodig de behandeling 1 of 2 maal achter elkaar te herhalen.  

Complete levering 

De tapijtreiniger wordt standaard verhuurd met gratis meubel- en vloerzuigmond. De meubelzuigmond is ook geschikt voor het reinigen van bekleding van bijvoorbeeld autostoelen, vloerbedekking op de trap en het plaatselijk reinigen van een vlek in tapijt of vloerbedekking.

De vloerzuigmond wordt geleverd inclusief zuigstang, zodat u staande vloerbedekking kunt reinigen.

Ook leveren wij standaard het gewenste aantal reinigingstabletten mee. Uitsluitend de gebruikte renigingstabletten worden achteraf verrekend.

Benodigde temperatuur waterreservoir

Het waterreservoir van de tapijtreiniger vullen met maximaal 7 liter warm water met een temperatuur van hoogstens 50 graden. Hogere temperatuur is niet alleen schadelijk voor de machine, maar ook voor het te reinigen oppervlak. Zeker bij vloerbedekking is de kans op krimp groter als dit met een te hoge temperatuur gereinigd wordt.

Vul altijd het waterreservoir, welke zich aan de achterzijde van de tapijtreiniger bevindt, met maximaal 1 witte opvangemmer. Dit is de witte die los aan de voorkant in de opvangbak van de machine zit. Plaats hierna de opvangemmer weer in het voorste vak van de machine.

Reinigingstabletten tapijtreiniger

Wij raden aan uitsluitend gebruikt te maken van de Kärcher reinigingstabletten die bij ons te koop zijn. Deze zijn speciaal voor deze tapijtreinigingsmachine ontwikkeld.

Voor gebruik raden wij aan om eerst het tablet op te lossen in heet water. Dit zodat ook zeker is dat het folie en reinigingsmiddel goed is oplost. Daarna dit mengsel toevoegen aan het water in het waterreservoir. Dosering 1 tablet per 3,5 liter water, dus 1 per volle opvangemmer (wit van kleur). Volledigheidshalve het verhogen van het aantal renigingstabletten geeft geen beter reinigings resultaat.

Reinigingstabletten die niet gebruikt of nat zijn geworden kunnen na afloop retour worden gegeven en worden in mindering gebracht op de eindafrekening.

Tips gebruikers voor een maximaal resultaat

 • stofzuig vooraf het te reinigen oppervlak met een normale stofzuiger
 • eerst reinigingsmiddel sproeien, daarna 5 minuten wachten - laten inwerken en dan opzuigen
 • bij zeer vuil tapijt is het mogelijk om te sproeien en gelijktijdig te zuigen
 • bij hardnekkige vlekken gebruik altijd de meubelzuigmond i.p.v. de tapijtzuigmond
 • als het te reinigen oppervlak zeer vies is, raden wij aan de behandeling enkele malen te herhalen
 • gebruik bij iedere reinigingsbeurt nieuw water en 1 a 2 reinigingstabletten
 • bij harde kleuren, bijvoorbeeld blauw of rood, kan het voorkomen dat de kleur veranderd, test hierom dan ook altijd de reiniging op het oppervlak, daar waar kleurverandering niet erg is
 • zuig voor een maximaal resultaat nadat de laaste keer gesproeid is het gereinigde oppervlak tenminste 2 keer

Veiligheid

Lees voordat u de tapijtreiniger gaat gebruiken de "Tapijtreiniger handleiding" en de "Tapijtreiniger veiligheidsvoorschriften" die als PDF onderaan deze pagina zijn toegevoegd. 

Tapijtreiniger - meubelreiniger huren voor een stralend en schoon resultaat.

Extra Productopties

1,45

1 week

1,45

1 dag

Incl. BTW

Tapijtreinigingsmiddel tabletten. Niet gebruikte tabletten worden teruggenomen tegen betaalde prijs.

3,85

1 week

3,85

1 dag

Incl. BTW

Verlengsnoer lengte 10 meter, spatdicht maximale belastbaarheid tot 3500 Watt.

5,00

1 week

5,00

1 dag

Incl. BTW

Verlengsnoer lengte 20 meter, spatdicht maximale belastbaarheid tot 3500 Watt.

Beoordelingen

Prima stofzuiger voor een goede prijs!
T. V.
dinsdag 22 november 2022

Betaalbare, goede stofzuiger en goede service van Pieter.
Pluspunten:
Verbeterpunten:

Snelle service en prima resultaat
L Van Loon
donderdag 27 oktober 2022

Goede bereikbaarheid, snelle service en bank weer helemaal schoon en fris!
Pluspunten:
Verbeterpunten:

Een geweldig product en een heel goede service
Saskia Geen
maandag 15 augustus 2022

In augustus (tijdens de hittegolf) deze stofzuiger en een schuurmachine gehuurd voor het schuren van een hardhouten trap. Dit werkt fantastisch! Totaal geen stof te bekennen en de schuurmachine is natuurlijk ook top. Het maakt een vervelende klus een stuk prettiger. Ook het huren van Pivada is goed bevallen; komen afspraken na, spullen staan klaar, berichten worden snel beantwoord, zijn flexibel. Kortom, helemaal oké.
Pluspunten:
Verbeterpunten:Misschien iets bedenken voor het bevestigen van de stofzuigerzak. Dat ging niet helemaal vlekkeloos.

Alle beoordelingen zien
Een beoordeling toevoegen