Trapsteigers

Trapsteiger huren

De veiligste manier van werken boven het trapgat is op een trapsteiger. 

Deze steiger wordt op de traptreden in de trapopgang opgebouwd. Doordat de trapsteiger is voorzien van een doorloopframe en een platform met luik, blijft de trap ook tijdens de werkzaamheden bruikbaar.

De minimale werkhoogte gemeten vanaf de onderste punt, waarop de steiger geplaatst is 2,5 meter en de maximale werkhoogte 6,5 meter.

Transport trapsteiger 

De trapgatsteiger is veelal in de wat grotere auto's te vervoeren. De maximale benodigde ruimte voor de grooste steiger delen is 75 cm x 210 cm.

Laten bezorgen of het huren van een aanhanger voor het transport is bij ons ook mogelijk.

1 week 93,44

1 dag 46,72

Incl. BTW

Lage trapgatsteiger heeft lengte 205 cm en breedte 75 cm is de veilige oplossing voor het werken boven trapgat in de trapopgang.

1 week 105,50

1 dag 52,75

Incl. BTW

De trapgatsteiger heeft lengte 205 cm en breedte 75 cm is de veilige oplossing voor het werken boven trapgat in de trapopgang.

1 week 121,00

1 dag 60,50

Incl. BTW

Hoge trapgatsteiger heeft lengte 205 cm en breedte 75 cm is de veilige oplossing voor het werken boven trapgat in de trapopgang.

Op welke trap is de trapsteiger te gebruiken

De trapsteiger is, doordat alle steunpunten op verschillende hoogtes in te stellen zijn. Te gebruiken op alle een zogenoemde rechte trappen als trappen met één of twee draaipunten. Mits de ruimte om de steiger op te bouwen is 75 cm x 205 cm (b x l).

De trapsteiger niet geschikt om te werken boven een zogenoemde wenteltrap.

Veilig opbouwen

Veiligheid staat voorop. Daarom is onderaan de productpagina's van de trapgatsteigers een duidelijke handleiding opgenomen voor de opbouw van de steiger.

Ook geven wij standaard een opbouwdemonstratie voor het uitleveren van de trapsteiger. Ook is het mogelijk de trapsteiger door ons in de regio te laten plaatsen en demonteren.

Het tarief voor opbouwen en demontage is afhankelijk de opbouwtijd. Deze varieert op basis van de vorm van de trap en de hoogte van de steiger. Door zelf de delen aan te geven is een aanzienlijke besparing in opbouwtijd (opbouwkosten) mogelijk.

Gebruik altijd de bijgeleverde muursteun om extra stabiliteit te verkrijgen.

Schoonhouden - schoonmaken

De trapgatsteiger wordt onder andere gehuurd om boven en/of langs de trap een lamp op te hangen, te behangen, schildren of stucen.

Let op: met stucwerk dient het platform te worden afgedekt met een stucloper. De aluminium delen dienen afgedekt te worden met plastic folie of direct schoongemaakt te worden wanneer stucmortel gemorst is.

Behangplaksel, kit e.d. graag ook direct verwijderen. Verfspatten hoeven niet verwijderd te worden. 

Trapgatsteiger huren voor veilig werken boven of langs het trapgat | PIVADA Verhuur Maarn